İlçenin tanıtımı için kadınlar da pedal çevirdi

Ula ilçesindeki 4. Kültür Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen bisiklet yarışlarında ilçenin tanıtımı için kadınlar da pedal çevirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2013 22:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İlçenin tanıtımı için kadınlar da pedal çevirdi

Ula ilçesindeki 4. Kültür Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen bisiklet yarışlarında ilçenin tanıtımı için kadınlar da pedal çevirdi.

İlçe girişinde başlayan ve belediye önünde sona eren yarışlara bu yıl ilk defa katılan kadın bisikletçiler birinci olabilmek için yoğun çaba sarf etti. Uzun mesafe ve dengede durma kategorilerinde yapılan yarışlarda dereceye giren kadınlara ödül olarak bisiklet hediye edildi.

Ula Belediye Başkanı Nadi Şenkal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ula ilçesinde bisikletin 2 yaşından 90 yaşına kadar herkesin günlük hayatının bir parçası olduğunu, vatandaşların bisikleti ulaşım aracı olarak kullandıklarını söyledi.

Bu yılki yarışlara kadınların ilk defa katıldığını belirten Şenkal, "Ula'nın yaşam tarzı ve olmazsa olmazı bisiklet. Bu yıl düzenlediğimiz yarışlarda kadınlara da yer verdik ve çok büyük ilgi gösterdiler. Ula Türkiye'de bisikletiyle hak ettiği yere gelecek. Biz bunun için çok önemli çalışmalar yürütüyoruz" dedi.

Bölgede bisiklet yollarının yapımı için proje hazırladıklarına işaret eden Şenkal, "Ula Göleti etrafında bisiklet yolu projemiz var. Burada Türkiye'nin bisiklet kamp merkezini oluşturacağız. Bölgeye gelen yerli ve yabancı bisikletçiler burada kalma ve konaklama imkanı bulacak. Ula da bisiklet şehri olduğunu böylece kanıtlayacak. 5 bin 700 nüfusu olan Ula'da 5 bin bisiklet bulunuyor. Ulalı, bisikleti spor amacıyla değil yaşam tarzının bir gereği olarak kullanıyor" diye konuştu.

Yarışmada birinciliği elde eden Şenay Coşkun ise çocukluğundan beri bisiklet kullandığını, iş yerine bisikletle gittiğini söyledi.

İlk defa katıldığı yarışlarda birinci olduğu için mutlu olduğunu belirten Coşkun, yarışlarda kazandığı bisikleti de kızına hediye edeceğini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber